S*Lothloriens
Uppfödning av norsk skogkatt sedan 1985.

Nytt 

2016-12-03 Nu är alla kattungarna bokade till goda hem. De flesta till hem som tidigare haft skogkatter och övriga till hem som haft katt förut. Hittills har alla mått bra och det är fartfyllda små kattungar som går på upptäcktsfärd i livet. Snart flyttar de första. Bilder kommer ut varje vecka.

2016-11-09 Bilder har kommit ut varje vecka av varierande kvalitet. Alla mår bra och är fartfyllda små ligister
Utvecklingen går alldeles för fort. Lotesse kattungar har fått sin första spruta och Jimmas ska få sin nästa vecka
Lotesse kattungar är nu bokade och av Jimmas är två obokade..

2016-10-15 Upptäckte då de var närmare tre veckor att jag sett fel på blåtabbyns kön som är en hane.
Nu har intresse av dem börjat öka men ingen är bokad. Vi tar PKdef test på Jimmas ungar i morgon och då svaret kommit kanske jag lättare kan besluta vilken av silverhonorna som jag ska behålla.
Det börjar bli full fart på båda kullarna och är väldigt spännande att se deras utveckling. Båda mammorna är väldigt lugna och sköter sin mammaroll perfekt. Bilder läggs in varje vecka.

2016-09-24 Jimma blev inte dräktig på första försöken. Så vi parade Lotesse för säkerhets skull. Sedan bytte vi hane till Jimma och äntligen blev hon dräktig.
Så nu har vi två kullar för första gången på många år. Ville så gärna försöka få fler honor efter Lotesse och de två första som föddes var två honor! Hanen kom dagen efter som en glad överraskning.
Båda är duktiga mammor och äntligen har jag några honor att välja på. Meningen är att en eller kanske två ska stanna.
Har också hälsat på hos Jimmas kullsyster Jifigenia .Hon har ett väldigt bra hem med halva trädgården inhägnad och hon är otroligt vacker. Påminner mycket om Tindra (mormors mormors mor) samma helt rena silverfärg samt stor och kraftig med fin look. Tackar här för att vi fick göra om parningen med Jussi för att försöka få honor då Lotesse mest fått hanar tidigare.
Tackar också Tritons matte för att vi fick låna honom till Jimma.

2016-02-24 Nu är allt klart inför deras flytt på fredag. De är idag 14 veckor så nya bilder finns att se. Det är väldigt roligt att fått lära känna dessa små herrar. Husse i huset njuter också men har nästan blivit utträngd ur sin sänghalva där de båda kattungarna har  legat på rygg med benen rakt ut.
I morgon ska Jimma få träffa sin fästman. Mer om det lite senare.

2016-02-10 Idag är dom redan 12 veckor. Tiden går rasande fort .Det känns roligt att dom ska få flytta tillsammans.
De väger båda strax över 1800gr. Mamma Lotesse tycker fortfarande det är viktigt att vara en god Mor och håller dem under uppsikt. Därför är det bra att dom nog får stanna några veckor till. Dom sover i vår säng och har blivit riktigt modiga när dom möter nya människor.

2016-01-06 Har varje vecka lagt in foton på kattungarna senast idag. tiden går så fort redan 7 veckor gamla.
Dom ska flytta till samma hem. Köparen har haft tre skogisar från oss på 1990-talet
Här har också det tragiska inträffat. Vår älskade Bonnie har fått somna in 14 år gammal. Här är så tomt efter henne..

2015-12-09 Mycket har hänt. Som  vanligt dålig uppdatering då vi inte har kattungar.
Lothloriens Jimma foderhonan har vi ställt ut under året och nu är hon Internationell Champion den vackra damen.
Har sedan gjort om samma parning då alla blev vackra och trevliga katter. Det är bara Jimma som ska ha en ev två kullar. Syskonen är kastrerade. Mamma Lotesse har fått banta i över ett år då hon var uppe i 7kg  vilket var för mycket innan vi vågade para henne.18/11 föddes endast två ungar.  Allt gick bra och det är två helt olika bröder som utvecklas fint
Jifigenia fick flytta något senare då hennes familj var evakuerad av den stora skogsbranden. Hon fick också ett mycket bra hem med en lekkompis i samma ålder.

2014-07-19 Nu har Jisaac flyttat till huskatten Fia i Danderyd. Jarl har flugit till skogisen "Bonnie" i Kiruna. Jimma har flyttat till sin morbror Lindir som foderkatt. Jifigenia är fortfarande till salu och får leka med sin mamma och oss tills vidare.

2014-07-14 Bilderna för vecka 12 finns att se. Nu börjar de snart flytta. Alla fick godkänt hos veterinären och har fått sista sprutan samt mikrochipmärkts. De tog även det med ro min duktiga små. Lite bus emellanåt så idag gick de två första krukorna i golvet. De har fina vikter mellan 1730-1875gr.

2014-07-10 Bilderna för vecka 11 finns nu att se. Här är värmebölja äntligen. Värst är att där blir för varmt på glasverandan så vi har haft glipor i fönstren som kattungarna hittade häromdagen  så det var ute och sprang i trädgården. Vi har mycket växter där och det blir för varmt så dörren får nu stå öppen och kattungarna får vara inne dagtid. De har så roligt där men får vara där kvällstid nu.. De är allihop väldigt goa och spinner lätt och är skönt avslappnade då man lyfter dem. Det lönar sig med mycket träning. Jifigenia är fortf. obokad  en otroligt vacker silverfärg och har ett härligt temerament.

2014-07-03 Har äntligen fått ut 10 veckors bilderna. Nu närmar sig slutet för min del i deras liv. Känns förstås lite ledsamt men jag vet också hur efterlängtade de är av sina nya mattar och hussar. Har den här veckan besökt Umeå för att träffa ett stiligt "barnbarn" Titus och 9 av hans barn. Tack för fantastiskt trevlig dag till deras matte och husse.

2014-06-25 Har nu skickat ut 9veckorsbilderna. Jisaac var hur busig som helst och väldigt svår att få på bild men roligt hade han. Jarl är nu bokad han ska bo med en skogistjej i Kiruna.  Deras halvbror Elu Thingol (Tingo) har blivit Internationell Champion i helgen samt tagit CAGCIB.

2014-06-19 Äntligen fått ut bilderna för vecka 8. De är vaccinerade idag och fått åka bil men allt gick bra. Det  är nu ett riktigt busgäng som drar omkring och mamma Tess har riktigt roligt nu när dom leker även med henne.

2014-06-11 Bilderna för vecka 7 finns att se. Nu är tiden bokad för deras första vaccination nästa vecka. Tiden går alldeles för fort. Jag vill njuta länge av de små. Tess har löpt under veckan och planerar visst för nya så fort de nuvarande flugit ur boet men det har vi inte samma åsikter om.

2014-06-04 Bilderna för både vecka fem och idag vecka 6 finns nu att se. De springer  i hela huset till vår gamling Bonnies förtret. Mamma Tess har fullt upp att hålla reda på var de är och har börjat jaktträningen med skinnbitar och leksaksmöss. De ökar fint i vikt och är snart uppe i 900gr. Intresse finns för båda hanarna men ingen är bokad än. En av honorna ska bo hos fodervärd som övertagit Lindir (Tess bror). Ev. ska även den andra bo hos fodervärd.

2014-05-22 Bilderna för vecka fyra finns att se. De har nu börjat smaka riktig mat. Några av dem tyckte det var gott medan några ville vänta lite till. De springer nu och leker i full fart. Så fort man kommer in till dem så kommer dom upp i knäet.

2014-05-13 Bilderna för vecka tre finns nu att se.

2014-05-07 Har lagt till lite text på sidan med "Alla mina katter". Nu är det bara om skogisarna. Så småningom hoppas jag få dit bilder på mina huskatter som också funnits i familjen.

2014-05-07 Tvåveckorsbilderna finns nu att titta på. Kattungarna har också fått sina namn. Nu börjar det roliga då de börjat intressera sig för omgivningen. Tess vill flytta dom ibland men byter jag skinnet i lådan nöjer hon sig några dagar igen. En av honorna kommer att få flytta till fodervärd ev. båda. Visst intresse finns även för hanarna men inget är bestämt. Cremehanen är så ljus på benen att det är svårt att avgöra om där är ngt. vitt men troligen är det så och ev. vitt skjortbröst. Den mörka honan har vitt som troligen blir kvar  på tårna bak .

2014-05-04 Skickar idag ut 1 veckas bilderna. I morgon är ungarna redan 2 veckor. Hoppas få ut dom bilderna lite snabbare. alla mår bra och växer så det knakar.

2014-04-28 Dags för en rejäl uppdatering. Förra kullen har verkligen utvecklats till stora kraftfulla hanar. Alla utom Tingo (Elu Thingol) är kastrerade. Tingo har också blivit Champion har två cacib och har blivit NOM.
Lotesse fick sin 2a kull 21april. Hon är fortfarande lite överviktig och föder sina ungar lite utdraget ca 1 i timmen. Hon födde först 4 och fick nya värkar tre timmar senare. Den ena föddes då död och timmen senare får hon en pigg unge. Så hon fick 6 ungar. Dagen efter hade jag strax innan vägt dem och alla verkade pigga men en timme senare hade skinnet i bolådan halkat undan och hon ligger då på ena ungen mot hårda träbotten och den är då död. Hon har i sina två kullar fött 11 ungar alla i olika färg.

2012-10-31 Har nu lagt ut de sista bilderna 15v. Alla har nu flyttat till sina nya hem. Vi önskar dem alla och deras nya ägare lycka till.
Vi har sedan tidigt i våras planerat för Lotesse nästa kull. Vilken den blivande hanen är kommer vi att meddela då det börjar närma sig. Planen är att hon under tidig alternativt sen vår ska paras på nytt. Vi hade hoppats på en hona att spara i hennes första kull så nu får vi hoppas hon får en hona i nästa.
Vackra foton tagna hos fotografen kommer så småningom.

2012-10-22  Nu har också Echamion flyttat. Han bor hos en huskatt (Hera) om hon accepterar honom. I familjen har tidigare funnits två skogisar Lothloriens Amadeus född 1987 och Catsaroz Kastor (Amadeus var morbror). Kastor blev 18 år.
Alla fyra kattungarna har varit på utställning och skötte sig exemplariskt. De fick mycket fina bedömningar med ex. på allt. De hade alla fyra mkt fin benstomme o muskulatur samt mycket fint uttryck i blicken. Elu Thingol blev även BIV-Tot. Sista bilderna kommer senare. Deras kusiner blev båda NOM

2012-10-17 Nu ligger 14 veckorsbilder ute på Elu Thingol och Echamion. Bröderna som flyttat har anpassat sig till sitt nya liv. Till helgen ska alla ungarna på sin första utställning

2012-10-09  13 veckorsbilder finns nu att titta på. Eresse anpassar sig till sitt nya liv. I morgon flyttar Ezellohar till sin nya familj Lothloriens Lalaith 12 år och huskatten Zigge.

2012-10-02   12 veckorsbilderna ligger nu ute. Eresse har flyttat idag till Lothloriens Lothos. Hoppas han blir väl mottagen. Han var efterlängtad av sin nya matte och husse.
Vi har åkt bil flera ggr bland annat till fotografen. Så småningom kommer det kanske några riktigt fina bilder.
Dom har också fått sin andra vaccination och märkts med mikrochip.

2012-09-25 11 veckorsbilderna ligger nu ute på hemsidan.

 Pappa Eros matte och husse har åkt tåg hit ända från Stockholm för att få träffa kattungarna. De hade också med sig leksaker som de får med sig då de flyttar samt kattgodis och en present till oss människor. Tusen tack!

2012-09-24 Nu är Elu Thingol bokad. Han ska få bo med andra skogisar och kanske syns han på någon utställning framöver. Han vägde idag på 11 veckorsdagen  nästan 1800gr. Nya foton kommer senare i veckan.

2012-09-20 Nu är Ezellohar också bokad. Han ska få bo med Lothloriens Lalaith som är 12 år och huskatten Zigge som är 2. Det känns tryggt och bra. Eresse Esse ska ju också få bo med en gammal kär huskatt och så sin morbror Lothloriens Lothos som också är ett tryggt och bra hem.

2012-09-19 Har nu lagt ut 10-veckorsbilderna. Mamma Lotesse leker nu mycket med sina små. Hon bär runt på möss och tycker de ska lära sig jaga. Bonnie har äntligen börjat leka lite med ungarna och kan tvätta dem.

2012-09-13 Äntligen lagt ut 9 veckorsbilderna. De har fått första vaccinationen och åkt bil utan ett knyst. Mamma Lotesse var med och fick väga sig. Hon har inte precis minskat i vikt av att få kattungar, väger nu 6 kg. Hon älskar att leka med dem och dom har riktigt roligt.

2012-09-04 Nu har vi lagt ut 8 veckorsbilderna. De erövrar nu rum för rum i gäng och ställer till bus där drar fram.
Så fort tiden går, snart dags för 1a vaccinationen. Kusinerna Bobby Brown och Sherekaan har varit på utst. och gjort det bra igen med Cagcib och NOM

2012-08-30 Nya bilder och nya namn. Tusen tack till AnnaKarin (S*Litlamins) som hjälpt mig ta foton denna vecka.
Nu är det full fart och i hela huset drar det fram fyra små busungar. Bonnie flyr helst utomhus.

2012-08-28 Jag har en tid misstänkt och har nu fått det bekräftat mitt första stora misstag. Vi har fyra HANAR!

Nya namn och bilder kommer så småningom. Tyckte de såg väl maskulina ut

2012-08-22 Sexveckorsbilderna utlagda. De springer nu även i uterummet och där finns en massa småkryp att fånga.

2012-08-14 Femveckorsbilder ute nu. Elenya har nu vuxit ikapp sina systrar. Lotesse bär upp dem på övervåningen och vi ner.

2012-08-07 Fyraveckorsbilderna ligger ute. Nu äter de riktig mat och brottas med varandra.

2012-07-31 Treveckorsbilderna ligger ute.

2012-07-26 Äntligen fått ut tvåveckorsbilderna. De har också fått sina namn.

2012-07-17 Idag lagt ut enveckasbilder. De håller på att öppna ögonen.

2012-07-14 Lotesse har fått kattungar  måndagen 9/7. Det blev fyra honor. På tisd föder hon ännu en unge  en hane som var rödsilvertabby. Han var helt livlös, så otroligt ledsamt. Vi har längtat så efter att få se henne bli mamma och hon sköter sin roll perfekt.

2012-06-14 Vi väntar kattungar. Äntligen! Lotesse är dräktig och ungarna väntas runt 10/7. Pappa är nybliven
Champion SE*Fursterikets Eros NFOas 23. Han har också tagit sin 2a BIV.

2012-02-13 Lite nytt på framsidan.
Lagt in nya bilder m.m på Lotesse sida.
Lagt in foderkatterna på Alla mina katter som är en ny sida där alla vi har och har haft finns med.
Ny sida längst ner på frontsidan där katter i trädgården, med bilder på katter och växter.

2012-02-09 Påbörjar över ett års uppdatering.

Kullen 2010 blev BIS-kull av 4.

Vår älskade Alise (Calais) har fått somna in då njurarna inte orkade.

Lotesse har blivit Internationell Champion och  fått ett par NOM. Hennes hjärta och njurar är ultraljudade och hon är helt frisk.

Lindir har blivit Premier samt NOM och även pappa till 15 ungar där flera lyckats mycket bra på uts. flera NOM och även BIS.

Flera ägare har skickat fina foton Tack det uppskattas, de kommer så småningom på hemsidan.

GIP.EC.Lothloriens HollinDM( Lotesse mormor) är snart SP ,har blivit BIS både veteran och kastrat,Tack till Lotta som ställer henne så fint!

Kull planeras efter Lotesse och SE*Fursteriktes Eros NFOas 23

2010-04-30 Kattungar tolv veckor, nya bilder

2010-04-21 Kattungar elva veckor, nya bilder

2010-04-15 Kattungar tio veckor, nya bilder  (datorn har varit ur funktion sedan påsk, därför sent)

2010-04-08 Kattungar nio veckor, nya bilder

2010-03-31 Kattungar åtta veckor, nya bilder

2010-03-23 Kattungar sju veckor, nya bilder

2010-03-18 Kattungar sex veckor, nya bilder

2010-03-11 Kattungar fem veckor, tack för alla fina foton Peter Sjöberg och AK Holm. nya bilder

2010-03-02 Kattungar fyra veckor, nya bilder

2010-02-24 Kattungar tre veckor, nya bilderg

2010-02-17 Kattungar två veckor, nya bilder

g2010-02-10  Kattungar en vecka, nya bilder

2010-02-02  Fyra kattungar födda

2010-02-01  Bonnies kullar inlagda samt Grattis till Supreme Premier Lothloriens Indis

2010-01-12   Kattungar väntas vecka 5

2009-05-10   12 veckor  Nu börjar de flytta hemifrån. LYCKA TILL!

2009-05-04  11 veckor

    Grattis GIP.CH S*Lothloriens Indis till 5:e CAPS och NOM-K i Märsta 2 maj

2009-04-29  10 veckor

     EC S*Lothloriens Hollin DM har blivit Premier GRATTIS!

2009-04-21  nio veckor

2009-04-14  åtta veckor

2009-04-06 7-veckorsbilderna

2009-03-30 Äntligen 6-veckorsbilderna

2009-03-29 Extra foton på 5 veckor. Tack A-K Holm (S*Litlamis birmor) för fotona

2009-03-23 Nya foton på ungarna fem veckor

2009-03-18 Nya foton på ungarna 4 veckor, samt nytt foto på Alise o nytt foto på Bonnie (tack Pia

                   "Tailor Hills" för fina foton). Lagt in testresultaten.

009-03-08   Nya foton på ungarna tre veckor gamla

2009-02-14   Alise får fyra ungar

2009-01-31    GIP. CH. S*Lothloriens Indis har fått sitt tredje CAPS och blev NOM.

2008-11-08    EC. Lothloriens Hollin har fått sin DM-titel.