S*Lothloriens
Uppfödning av norsk skogkatt sedan 1985.

Nytt 

2018-06-29 Alla kattungar har flyttat utom Robin som blir kvar hos Thilies fodervärd i Avesta. Romenna bor söderut men en nästan jämnårig skogakattfröken hos SE*Kittycommittee´s. Rufus bor i Borlänge med sin moster Tinuviel. Radagast bor med en 17 år gammal huskatt i Avesta. Alla ungarna hade bra slutvikter 12 veckor gamla 1500gr-1900gr.Thilie var som sin mor och mormor i strålande kondition efter kullen.
Jimma har blivit kastrerad och ägs nu av fodervärden.
Vi har också varit i Norge SKI på utställning. Thilie och Javanna tog sin IC titel samt fick CAGCIB.
Lotesse blev IP samt NOM kastrat och BIS veteran bägge dagarna.
Nu planeras en parning mellan Javanna och Miss Mikkus Prins Pipi NFOns 22 så snart som möjligt.

2018-04-22 Varit på utställning förra söndagen i Borlänge med Javanna som fick sitt 2a CACIB och Lotesse som fick sitt 1a CAPIB. Kattungarna växer bra och minstingen Radagast är nu nära 1kg de övriga lite över nu vid 8 veckor.Foton tagna i uterummet och uteburen finns nu att se. Lite svårt att fota då där var så spännande så dom hade svårt att vara still.

2018-04-07 Bilder för 6 veckor finns nu att se. Redan halvtid. Oj vad dom växer nu känns såklart väldigt bra.
Börjar bli ganska bra på bus och duktiga att klättra. Hittar till kattpottan. Mamma Thilie håller noga reda på vad dom gör.

2018-03-30. Bilder lagts ut på kattungarna. Nu äter dom små riktig kattmat och ökar normalt i vikt  pigga och framåt.
Honan är bokad och jag har intresserade för ett par av hanarna.
Förra helgen var jag i Nyköping på kattutställning. Lothloriens Thintin blev Champion. Lothloriens Lotesse blev Premier och Javanna fick Cacib.

2018-03-11 Äntligen en uppdatering. Vi har kastrerat Lotesse och hon har fått prova på utställning igen efter 5 års uppehåll. Ett CAP samt NOM och två BIS senior. Javanna (Lotesse senaste dotter) behöll vi. Hon är nu utställd några ggr  till CHAMPION samt två NOM.
Thilie (dotter till Jimma) sparade vi som foderkatt. Hon bor hos en av mina vänner. Hon är utställd till CHAMPION har två cacib  fyra BIV samt en NOM.
Thilie fick sin 1a kull 23/2. En smärre chock då hon fick 9! ungar. Tyvärr miste vi 5 av dom. Kvar är de fyra minsta som trots allt verkar starka även om de ligger lite efter viktmässigt då de var så små från början. Vi har tilläggsmatat dom första veckan men nu ökar de fint på bara mammas mat.

2016-12-03 Nu är alla kattungarna bokade till goda hem. De flesta till hem som tidigare haft skogkatter och övriga till hem som haft katt förut. Hittills har alla mått bra och det är fartfyllda små kattungar som går på upptäcktsfärd i livet. Snart flyttar de första. Bilder kommer ut varje vecka.

2016-11-09 Bilder har kommit ut varje vecka av varierande kvalitet. Alla mår bra och är fartfyllda små ligister
Utvecklingen går alldeles för fort. Lotesse kattungar har fått sin första spruta och Jimmas ska få sin nästa vecka
Lotesse kattungar är nu bokade och av Jimmas är två obokade..

2016-10-15 Upptäckte då de var närmare tre veckor att jag sett fel på blåtabbyns kön som är en hane.
Nu har intresse av dem börjat öka men ingen är bokad. Vi tar PKdef test på Jimmas ungar i morgon och då svaret kommit kanske jag lättare kan besluta vilken av silverhonorna som jag ska behålla.
Det börjar bli full fart på båda kullarna och är väldigt spännande att se deras utveckling. Båda mammorna är väldigt lugna och sköter sin mammaroll perfekt. Bilder läggs in varje vecka.

2016-09-24 Jimma blev inte dräktig på första försöken. Så vi parade Lotesse för säkerhets skull. Sedan bytte vi hane till Jimma och äntligen blev hon dräktig.
Så nu har vi två kullar för första gången på många år. Ville så gärna försöka få fler honor efter Lotesse och de två första som föddes var två honor! Hanen kom dagen efter som en glad överraskning.
Båda är duktiga mammor och äntligen har jag några honor att välja på. Meningen är att en eller kanske två ska stanna.
Har också hälsat på hos Jimmas kullsyster Jifigenia .Hon har ett väldigt bra hem med halva trädgården inhägnad och hon är otroligt vacker. Påminner mycket om Tindra (mormors mormors mor) samma helt rena silverfärg samt stor och kraftig med fin look. Tackar här för att vi fick göra om parningen med Jussi för att försöka få honor då Lotesse mest fått hanar tidigare.
Tackar också Tritons matte för att vi fick låna honom till Jimma.

2016-02-24 Nu är allt klart inför deras flytt på fredag. De är idag 14 veckor så nya bilder finns att se. Det är väldigt roligt att fått lära känna dessa små herrar. Husse i huset njuter också men har nästan blivit utträngd ur sin sänghalva där de båda kattungarna har  legat på rygg med benen rakt ut.
I morgon ska Jimma få träffa sin fästman. Mer om det lite senare.

2016-02-10 Idag är dom redan 12 veckor. Tiden går rasande fort .Det känns roligt att dom ska få flytta tillsammans.
De väger båda strax över 1800gr. Mamma Lotesse tycker fortfarande det är viktigt att vara en god Mor och håller dem under uppsikt. Därför är det bra att dom nog får stanna några veckor till. Dom sover i vår säng och har blivit riktigt modiga när dom möter nya människor.

2016-01-06 Har varje vecka lagt in foton på kattungarna senast idag. tiden går så fort redan 7 veckor gamla.
Dom ska flytta till samma hem. Köparen har haft tre skogisar från oss på 1990-talet
Här har också det tragiska inträffat. Vår älskade Bonnie har fått somna in 14 år gammal. Här är så tomt efter henne..

2015-12-09 Mycket har hänt. Som  vanligt dålig uppdatering då vi inte har kattungar.
Lothloriens Jimma foderhonan har vi ställt ut under året och nu är hon Internationell Champion den vackra damen.
Har sedan gjort om samma parning då alla blev vackra och trevliga katter. Det är bara Jimma som ska ha en ev två kullar. Syskonen är kastrerade. Mamma Lotesse har fått banta i över ett år då hon var uppe i 7kg  vilket var för mycket innan vi vågade para henne.18/11 föddes endast två ungar.  Allt gick bra och det är två helt olika bröder som utvecklas fint
Jifigenia fick flytta något senare då hennes familj var evakuerad av den stora skogsbranden. Hon fick också ett mycket bra hem med en lekkompis i samma ålder.

2014-07-19 Nu har Jisaac flyttat till huskatten Fia i Danderyd. Jarl har flugit till skogisen "Bonnie" i Kiruna. Jimma har flyttat till sin morbror Lindir som foderkatt. Jifigenia är fortfarande till salu och får leka med sin mamma och oss tills vidare.

2014-07-14 Bilderna för vecka 12 finns att se. Nu börjar de snart flytta. Alla fick godkänt hos veterinären och har fått sista sprutan samt mikrochipmärkts. De tog även det med ro min duktiga små. Lite bus emellanåt så idag gick de två första krukorna i golvet. De har fina vikter mellan 1730-1875gr.

2014-07-10 Bilderna för vecka 11 finns nu att se. Här är värmebölja äntligen. Värst är att där blir för varmt på glasverandan så vi har haft glipor i fönstren som kattungarna hittade häromdagen  så det var ute och sprang i trädgården. Vi har mycket växter där och det blir för varmt så dörren får nu stå öppen och kattungarna får vara inne dagtid. De har så roligt där men får vara där kvällstid nu.. De är allihop väldigt goa och spinner lätt och är skönt avslappnade då man lyfter dem. Det lönar sig med mycket träning. Jifigenia är fortf. obokad  en otroligt vacker silverfärg och har ett härligt temerament.

2014-07-03 Har äntligen fått ut 10 veckors bilderna. Nu närmar sig slutet för min del i deras liv. Känns förstås lite ledsamt men jag vet också hur efterlängtade de är av sina nya mattar och hussar. Har den här veckan besökt Umeå för att träffa ett stiligt "barnbarn" Titus och 9 av hans barn. Tack för fantastiskt trevlig dag till deras matte och husse.

2014-06-25 Har nu skickat ut 9veckorsbilderna. Jisaac var hur busig som helst och väldigt svår att få på bild men roligt hade han. Jarl är nu bokad han ska bo med en skogistjej i Kiruna.  Deras halvbror Elu Thingol (Tingo) har blivit Internationell Champion i helgen samt tagit CAGCIB.

2014-06-19 Äntligen fått ut bilderna för vecka 8. De är vaccinerade idag och fått åka bil men allt gick bra. Det  är nu ett riktigt busgäng som drar omkring och mamma Tess har riktigt roligt nu när dom leker även med henne.

2014-06-11 Bilderna för vecka 7 finns att se. Nu är tiden bokad för deras första vaccination nästa vecka. Tiden går alldeles för fort. Jag vill njuta länge av de små. Tess har löpt under veckan och planerar visst för nya så fort de nuvarande flugit ur boet men det har vi inte samma åsikter om.

2014-06-04 Bilderna för både vecka fem och idag vecka 6 finns nu att se. De springer  i hela huset till vår gamling Bonnies förtret. Mamma Tess har fullt upp att hålla reda på var de är och har börjat jaktträningen med skinnbitar och leksaksmöss. De ökar fint i vikt och är snart uppe i 900gr. Intresse finns för båda hanarna men ingen är bokad än. En av honorna ska bo hos fodervärd som övertagit Lindir (Tess bror). Ev. ska även den andra bo hos fodervärd.

2014-05-22 Bilderna för vecka fyra finns att se. De har nu börjat smaka riktig mat. Några av dem tyckte det var gott medan några ville vänta lite till. De springer nu och leker i full fart. Så fort man kommer in till dem så kommer dom upp i knäet.

2014-05-13 Bilderna för vecka tre finns nu att se.

2014-05-07 Har lagt till lite text på sidan med "Alla mina katter". Nu är det bara om skogisarna. Så småningom hoppas jag få dit bilder på mina huskatter som också funnits i familjen.

2014-05-07 Tvåveckorsbilderna finns nu att titta på. Kattungarna har också fått sina namn. Nu börjar det roliga då de börjat intressera sig för omgivningen. Tess vill flytta dom ibland men byter jag skinnet i lådan nöjer hon sig några dagar igen. En av honorna kommer att få flytta till fodervärd ev. båda. Visst intresse finns även för hanarna men inget är bestämt. Cremehanen är så ljus på benen att det är svårt att avgöra om där är ngt. vitt men troligen är det så och ev. vitt skjortbröst. Den mörka honan har vitt som troligen blir kvar  på tårna bak .

2014-05-04 Skickar idag ut 1 veckas bilderna. I morgon är ungarna redan 2 veckor. Hoppas få ut dom bilderna lite snabbare. alla mår bra och växer så det knakar.

2014-04-28 Dags för en rejäl uppdatering. Förra kullen har verkligen utvecklats till stora kraftfulla hanar. Alla utom Tingo (Elu Thingol) är kastrerade. Tingo har också blivit Champion har två cacib och har blivit NOM.
Lotesse fick sin 2a kull 21april. Hon är fortfarande lite överviktig och föder sina ungar lite utdraget ca 1 i timmen. Hon födde först 4 och fick nya värkar tre timmar senare. Den ena föddes då död och timmen senare får hon en pigg unge. Så hon fick 6 ungar. Dagen efter hade jag strax innan vägt dem och alla verkade pigga men en timme senare hade skinnet i bolådan halkat undan och hon ligger då på ena ungen mot hårda träbotten och den är då död. Hon har i sina två kullar fött 11 ungar alla i olika färg.