S*Lothloriens
Uppfödning av norsk skogkatt sedan 1985.

 

Nytt 

23-10-17 Bilder på vecka 13 finns tagna av Christina Ström Tusen tack!! Nu lagt ut några få på vecka 14. De har nu flyttat allihop till sina nya familjer utom Barahir som bor kvar hemma hos Thilie och Robin. Allt har gått mycket bra med den här kullen. Stora goa ungar med stark typ. Tusen Tack till fodervärden Kristina som lagt ner mycket fint jobb på ungarna!!
Några kanske kommer att synas på utställning framöver. Javanna kommer att bli kastrerad i veckan då hon inte blir dräktig mer. Får hoppas Beruthiel kan föra vidare den lilla gren av Lothlorienskatter hon bär sen så många år.(38)

23-09-27 Bilder finns att se på både vecka 11 och 12. 3 är bokade. 2 flotta hanar letar sina hem. Det är väldigt sociala och goa ungar. Mycket stora från 1804gr till 2167gr. Alla har fina profiler och pannor och hakor. Raka fina öronkanter och tofsar.

23-09-15 Bilder från vecka 9 och 10 finns att se. Nu har dom fått 1a vaccinationen mot kattpest och snuvor. Växer bra stora ungar. Väldigt goa och trevliga. Honorna är nu bokade. Har intresse av ett par av hanarna men inget bestämt.
S*Lothloriens har klarat av uppfödarettans prov godkänt. Har sedan fått CERTIFIERINGEN godkänd.

23-08-30 Bilder på både vecka 7 och 8 finns att se.
23-08-16 Nu ska både 5 och 6veckors bilder finnas att se. Pappa Bingo har nu blivit CHAMPION.

23-08-02 Nu ska 4 veckorsfoton finnas på hemsidan

23-07-29 Vecka 3 finns nu att se. Christina Ström har varit på besök och fotat våra små.

23-07-21 Nu har vi lagt ut bilder på hemsidan samt övrig info om Thilies kull. Nyfödda, 1vecka samt 2 veckor.
Bild kommer så småningom på CH S*Lothloriens Gondolfin i Thilies 2a kull då han blivit Champion samt fått några BIV samt några NOM.

23-07-12 Längesedan här blev uppdaterat så äntligen. Förra kullen efter Javanna har utvecklats till stora fina skogisar älskade av sina ägare. Hanna som hade en defekt i bröstkorgen (trattbröst) har utvecklats så ngn defekt känns inte längre. Båda är kastrerade.
För drygt ett år sedan ställde jag ut Javanna 3ggr och Thilie 2ggr och de fick CAGCIB på samtliga och tog sin nya titel samma dag. Båda är nu GRAND INTERNATIONELL CHAMPION.
Thilie födde 4/7 en fin kull med 5 ungar utan problem. Pappa är SE*Avivaz Hobbit Bingo Baggins JW. Bilder och mer info kommer snart på sidan.

21-02-22 Allt har gått bra med kattungarna förutom att honan har en defekt i bröstkorgen vi ska undersöka närmare.  Båda har flyttat hemifrån och är nyfikna och framåt. Honan väger nu ca 1900gr och hanen 1700gr.  Båda hamnar i samma stad så jag kan träffa dom ibland det känns fantastiskt. Honan bor ihop med Radagast från Thilies första kull och det har gått bra. Dom har mått bra hela vägen ingen lös mage ens en dag utan pigga med matlust och fulla av lek. Ovanligt gosiga bägge två och hanen är nog den allra gosate vi nånsinn haft. Nu är här återigen väldigt tomt. Får börja fundera över vem och när nästa parning ska ske.

20-11-15 Javanna fick den 12/11 två ungar. Hade gärna sett ett par till men är ändå nöjd med dessa två fina små.
Mormor Lotesse låg tillsammans med mig och övervakade den spännande födseln. Javanna kom upp i sängen och hämtade mig för att tala om att idag blir det. Nästan exakt samma beteende som vid förra kullen och samma dag. Trodde att där åtminstone var tre då hon också ökat 1kg i vikt. Pigga och framåt när dom föddes kanske ngt små men välutvecklade och hittade snabbt maten.

2020-10-18 Javanna är dräktig. Blivande pappa är CH SE*Stjärnflockans Hektor NFO ns 24. Kullen väntas vecka 46.

2020-05-27 Så fort veckorna har gått. Kristina min fodervärd har gjort ett fantastiskt jobb med dom små tusen tack för fin skötsel av allt och alla. Starten var ju lite orolig men allt har gått långt över förväntan. Thilie är så duktig mamma med gott om mat
och storebror Robin har deltagit och tillomed kissat kattungarna. Idag har dom fått sista vaccinationen och blivit id-märkta med chip. Tre har besiktats ua. I morgon flyttar första och på fredagen dom två som ska bo ihop. Nästa vecka flyttar dom tre sista.
Javannas söner har nu blivit kastrerade.
snart dags att fundera över hane till Javanna som ska paras i sommar.

2020-03-19 Thilies kattungar föddes 3/3. Tyvärr blev det kejsarsnitt då öppningsvärkarna drog ut på tiden så jag förstod något var fel. På djursjukhuset visade det sig att en unge lagt sig tvärs över födslokanalen så ingen kunde komma ut. 6 ungar och alla överlevde. Thilie har hämtat sig snabbt och läkt fint. Alla ungar klarar sig på bara hennes mat. Dom var välutvecklade och föddes på dag 65. Samma vecka hörde matte av sig till Lothloriens Tirion som fyllt 18 år! Det är nu tre i samma kull som nått så hög ålder. Nu är Thilies ungar 2 veckor och har alla nått 300gr. Bilder kommer ut varje vecka.

2020-02-04 Javanna saknade sina två söner mer än jag sett hos en hona tidigare. Honan Anarya har därför fått bo kvar lite längre. Nu flyttade hon i fredags och Javanna har inte visat någon saknad så det har känts fint att hon fick ha kvar henne  lite längre. Anarya har flyttat till Hedemora till en nystartad uppfödning SE*Kattify. Känns som en seriös ägare så hon också får det bra med en skogishona på 2 år som kompis.Javanna har inte minskat alls i vikt utan ligger på 5.1kg men har tappat mycket päls.
Vi har parat foderkatten Thilie under bara ett dygn med Lisselbacks Giovanni. Hoppas på så vis få färre ungar än sist. Dom beräknas födas under vecka 9.

2019-12-18 Nya bilder har kommit ut varje vecka. På 10 veckors sidan finns också några nyinlagda bilder av Christina Ström som varit på besök. Senaste veckorna har vi haft besökare nästan varje dag så kattungarna har fått mycket träning på nya männisikor. Bla. mina två brorsbarnbarn 2 o 4 år. det blev mycket stoj och skratt men kattungarna vande sig inom några minuter tillomed mamma Javanna accepterade buset av de små människorna.
Dom har nu fått sista sprutan och chip. Astron flyttade på sin 12 veckorsdag till sin nya matte och husse och ska bo med en 19 årig huskatt. Där fanns tidigare Lothiriel från oss som somnade in i våras också 19 år gammal.
Aragorn flyttar en vecka senare till sin nya matte och en halvårsgammal huskatt. Där har tidigare bott två katter från oss en som blev 17 år.

2019-11-02 Har lagt ut bilder varje vecka och idag 5 veckors. Lagt till Christina Ströms bilder då de var 4½ vecka. Har också haft besök av pappa Adrians matte och husse med barnbarn som ville träffa dom små. I veckan kom också matte och husse till Astron och fick träffa honom första gången. Dom har tidigare haft Lothloriens Lothiriel som fick somna in i våras 19 år gammal.
Nu börjar dom springa runt i huset. Äter bra och växer fint. Har idag tagit 6 veckorsbilder så jag hoppas jag har fått ut dom lite snabbare.

2019-10-17 Äntligen lite uppdateringar. Javanna har äntligen lyckats bli mamma till tre små fina ungar. Han som lyckades para henne heter SC S*Björksunds Adrian. Bilder finns att se från nyfödda till tre veckor. Javanna är sparsamt utställd men har nu fyra Cagcib. Foderkatten Thilie har nu fem Cagcib och hennes son Thir Robin har blivit Internationell Premier. Thilies kullsyster Thintin har blivit Grand IC.

2018-06-29 Alla kattungar har flyttat utom Robin som blir kvar hos Thilies fodervärd i Avesta. Romenna bor söderut men en nästan jämnårig skogakattfröken hos SE*Kittycommittee´s. Rufus bor i Borlänge med sin moster Tinuviel. Radagast bor med en 17 år gammal huskatt i Avesta. Alla ungarna hade bra slutvikter 12 veckor gamla 1500gr-1900gr.Thilie var som sin mor och mormor i strålande kondition efter kullen.
Jimma har blivit kastrerad och ägs nu av fodervärden.
Vi har också varit i Norge SKI på utställning. Thilie och Javanna tog sin IC titel samt fick CAGCIB.
Lotesse blev IP samt NOM kastrat och BIS veteran bägge dagarna.
Nu planeras en parning mellan Javanna och Miss Mikkus Prins Pipi NFOns 22 så snart som möjligt.

2018-04-22 Varit på utställning förra söndagen i Borlänge med Javanna som fick sitt 2a CACIB och Lotesse som fick sitt 1a CAPIB. Kattungarna växer bra och minstingen Radagast är nu nära 1kg de övriga lite över nu vid 8 veckor.Foton tagna i uterummet och uteburen finns nu att se. Lite svårt att fota då där var så spännande så dom hade svårt att vara still.

2018-04-07 Bilder för 6 veckor finns nu att se. Redan halvtid. Oj vad dom växer nu känns såklart väldigt bra.
Börjar bli ganska bra på bus och duktiga att klättra. Hittar till kattpottan. Mamma Thilie håller noga reda på vad dom gör.

2018-03-30. Bilder lagts ut på kattungarna. Nu äter dom små riktig kattmat och ökar normalt i vikt  pigga och framåt.
Honan är bokad och jag har intresserade för ett par av hanarna.
Förra helgen var jag i Nyköping på kattutställning. Lothloriens Thintin blev Champion. Lothloriens Lotesse blev Premier och Javanna fick Cacib.

2018-03-11 Äntligen en uppdatering. Vi har kastrerat Lotesse och hon har fått prova på utställning igen efter 5 års uppehåll. Ett CAP samt NOM och två BIS senior. Javanna (Lotesse senaste dotter) behöll vi. Hon är nu utställd några ggr  till CHAMPION samt två NOM.
Thilie (dotter till Jimma) sparade vi som foderkatt. Hon bor hos en av mina vänner. Hon är utställd till CHAMPION har två cacib  fyra BIV samt en NOM.
Thilie fick sin 1a kull 23/2. En smärre chock då hon fick 9! ungar. Tyvärr miste vi 5 av dom. Kvar är de fyra minsta som trots allt verkar starka även om de ligger lite efter viktmässigt då de var så små från början. Vi har tilläggsmatat dom första veckan men nu ökar de fint på bara mammas mat.

2016-12-03 Nu är alla kattungarna bokade till goda hem. De flesta till hem som tidigare haft skogkatter och övriga till hem som haft katt förut. Hittills har alla mått bra och det är fartfyllda små kattungar som går på upptäcktsfärd i livet. Snart flyttar de första. Bilder kommer ut varje vecka.

2016-11-09 Bilder har kommit ut varje vecka av varierande kvalitet. Alla mår bra och är fartfyllda små ligister
Utvecklingen går alldeles för fort. Lotesse kattungar har fått sin första spruta och Jimmas ska få sin nästa vecka
Lotesse kattungar är nu bokade och av Jimmas är två obokade..

2016-10-15 Upptäckte då de var närmare tre veckor att jag sett fel på blåtabbyns kön som är en hane.
Nu har intresse av dem börjat öka men ingen är bokad. Vi tar PKdef test på Jimmas ungar i morgon och då svaret kommit kanske jag lättare kan besluta vilken av silverhonorna som jag ska behålla.
Det börjar bli full fart på båda kullarna och är väldigt spännande att se deras utveckling. Båda mammorna är väldigt lugna och sköter sin mammaroll perfekt. Bilder läggs in varje vecka.

2016-09-24 Jimma blev inte dräktig på första försöken. Så vi parade Lotesse för säkerhets skull. Sedan bytte vi hane till Jimma och äntligen blev hon dräktig.
Så nu har vi två kullar för första gången på många år. Ville så gärna försöka få fler honor efter Lotesse och de två första som föddes var två honor! Hanen kom dagen efter som en glad överraskning.
Båda är duktiga mammor och äntligen har jag några honor att välja på. Meningen är att en eller kanske två ska stanna.
Har också hälsat på hos Jimmas kullsyster Jifigenia .Hon har ett väldigt bra hem med halva trädgården inhägnad och hon är otroligt vacker. Påminner mycket om Tindra (mormors mormors mor) samma helt rena silverfärg samt stor och kraftig med fin look. Tackar här för att vi fick göra om parningen med Jussi för att försöka få honor då Lotesse mest fått hanar tidigare.
Tackar också Tritons matte för att vi fick låna honom till Jimma.

2016-02-24 Nu är allt klart inför deras flytt på fredag. De är idag 14 veckor så nya bilder finns att se. Det är väldigt roligt att fått lära känna dessa små herrar. Husse i huset njuter också men har nästan blivit utträngd ur sin sänghalva där de båda kattungarna har  legat på rygg med benen rakt ut.
I morgon ska Jimma få träffa sin fästman. Mer om det lite senare.

2016-02-10 Idag är dom redan 12 veckor. Tiden går rasande fort .Det känns roligt att dom ska få flytta tillsammans.
De väger båda strax över 1800gr. Mamma Lotesse tycker fortfarande det är viktigt att vara en god Mor och håller dem under uppsikt. Därför är det bra att dom nog får stanna några veckor till. Dom sover i vår säng och har blivit riktigt modiga när dom möter nya människor.

2016-01-06 Har varje vecka lagt in foton på kattungarna senast idag. tiden går så fort redan 7 veckor gamla.
Dom ska flytta till samma hem. Köparen har haft tre skogisar från oss på 1990-talet
Här har också det tragiska inträffat. Vår älskade Bonnie har fått somna in 14 år gammal. Här är så tomt efter henne..

2015-12-09 Mycket har hänt. Som  vanligt dålig uppdatering då vi inte har kattungar.
Lothloriens Jimma foderhonan har vi ställt ut under året och nu är hon Internationell Champion den vackra damen.
Har sedan gjort om samma parning då alla blev vackra och trevliga katter. Det är bara Jimma som ska ha en ev två kullar. Syskonen är kastrerade. Mamma Lotesse har fått banta i över ett år då hon var uppe i 7kg  vilket var för mycket innan vi vågade para henne.18/11 föddes endast två ungar.  Allt gick bra och det är två helt olika bröder som utvecklas fint
Jifigenia fick flytta något senare då hennes familj var evakuerad av den stora skogsbranden. Hon fick också ett mycket bra hem med en lekkompis i samma ålder.

2014-07-19 Nu har Jisaac flyttat till huskatten Fia i Danderyd. Jarl har flugit till skogisen "Bonnie" i Kiruna. Jimma har flyttat till sin morbror Lindir som foderkatt. Jifigenia är fortfarande till salu och får leka med sin mamma och oss tills vidare.

2014-07-14 Bilderna för vecka 12 finns att se. Nu börjar de snart flytta. Alla fick godkänt hos veterinären och har fått sista sprutan samt mikrochipmärkts. De tog även det med ro min duktiga små. Lite bus emellanåt så idag gick de två första krukorna i golvet. De har fina vikter mellan 1730-1875gr.

2014-07-10 Bilderna för vecka 11 finns nu att se. Här är värmebölja äntligen. Värst är att där blir för varmt på glasverandan så vi har haft glipor i fönstren som kattungarna hittade häromdagen  så det var ute och sprang i trädgården. Vi har mycket växter där och det blir för varmt så dörren får nu stå öppen och kattungarna får vara inne dagtid. De har så roligt där men får vara där kvällstid nu.. De är allihop väldigt goa och spinner lätt och är skönt avslappnade då man lyfter dem. Det lönar sig med mycket träning. Jifigenia är fortf. obokad  en otroligt vacker silverfärg och har ett härligt temerament.

2014-07-03 Har äntligen fått ut 10 veckors bilderna. Nu närmar sig slutet för min del i deras liv. Känns förstås lite ledsamt men jag vet också hur efterlängtade de är av sina nya mattar och hussar. Har den här veckan besökt Umeå för att träffa ett stiligt "barnbarn" Titus och 9 av hans barn. Tack för fantastiskt trevlig dag till deras matte och husse.

2014-06-25 Har nu skickat ut 9veckorsbilderna. Jisaac var hur busig som helst och väldigt svår att få på bild men roligt hade han. Jarl är nu bokad han ska bo med en skogistjej i Kiruna.  Deras halvbror Elu Thingol (Tingo) har blivit Internationell Champion i helgen samt tagit CAGCIB.

2014-06-19 Äntligen fått ut bilderna för vecka 8. De är vaccinerade idag och fått åka bil men allt gick bra. Det  är nu ett riktigt busgäng som drar omkring och mamma Tess har riktigt roligt nu när dom leker även med henne.

2014-06-11 Bilderna för vecka 7 finns att se. Nu är tiden bokad för deras första vaccination nästa vecka. Tiden går alldeles för fort. Jag vill njuta länge av de små. Tess har löpt under veckan och planerar visst för nya så fort de nuvarande flugit ur boet men det har vi inte samma åsikter om.

2014-06-04 Bilderna för både vecka fem och idag vecka 6 finns nu att se. De springer  i hela huset till vår gamling Bonnies förtret. Mamma Tess har fullt upp att hålla reda på var de är och har börjat jaktträningen med skinnbitar och leksaksmöss. De ökar fint i vikt och är snart uppe i 900gr. Intresse finns för båda hanarna men ingen är bokad än. En av honorna ska bo hos fodervärd som övertagit Lindir (Tess bror). Ev. ska även den andra bo hos fodervärd.

2014-05-22 Bilderna för vecka fyra finns att se. De har nu börjat smaka riktig mat. Några av dem tyckte det var gott medan några ville vänta lite till. De springer nu och leker i full fart. Så fort man kommer in till dem så kommer dom upp i knäet.

2014-05-13 Bilderna för vecka tre finns nu att se.

2014-05-07 Har lagt till lite text på sidan med "Alla mina katter". Nu är det bara om skogisarna. Så småningom hoppas jag få dit bilder på mina huskatter som också funnits i familjen.

2014-05-07 Tvåveckorsbilderna finns nu att titta på. Kattungarna har också fått sina namn. Nu börjar det roliga då de börjat intressera sig för omgivningen. Tess vill flytta dom ibland men byter jag skinnet i lådan nöjer hon sig några dagar igen. En av honorna kommer att få flytta till fodervärd ev. båda. Visst intresse finns även för hanarna men inget är bestämt. Cremehanen är så ljus på benen att det är svårt att avgöra om där är ngt. vitt men troligen är det så och ev. vitt skjortbröst. Den mörka honan har vitt som troligen blir kvar  på tårna bak .

2014-05-04 Skickar idag ut 1 veckas bilderna. I morgon är ungarna redan 2 veckor. Hoppas få ut dom bilderna lite snabbare. alla mår bra och växer så det knakar.

2014-04-28 Dags för en rejäl uppdatering. Förra kullen har verkligen utvecklats till stora kraftfulla hanar. Alla utom Tingo (Elu Thingol) är kastrerade. Tingo har också blivit Champion har två cacib och har blivit NOM.
Lotesse fick sin 2a kull 21april. Hon är fortfarande lite överviktig och föder sina ungar lite utdraget ca 1 i timmen. Hon födde först 4 och fick nya värkar tre timmar senare. Den ena föddes då död och timmen senare får hon en pigg unge. Så hon fick 6 ungar. Dagen efter hade jag strax innan vägt dem och alla verkade pigga men en timme senare hade skinnet i bolådan halkat undan och hon ligger då på ena ungen mot hårda träbotten och den är då död. Hon har i sina två kullar fött 11 ungar alla i olika färg.